04-01-2009

Muzieklijstje 2008

This is a list of what I should have been but I'm not
This is a list of the things that I should have seen
But I'm not seeing.

Counting Crows - Cowboys

1. Greg Laswell - Three Flights From Alto Nido
Opbeurend mooi. Met dank aan Tom McRae's Hotel Cafe Tour waardoor ik zijn cd's grijs ben gaan draaien.

2. Conor Oberst - Conor Oberst
Reisfavoriet: 'There's nothing that the road cannot heal'. Al duurt het nog zeker een jaar voor ik de teksten heb ontcijferd en er enigszins iets van begrijp.

3. Lisa Hannigan - Sea Sew
Onverwacht sterk. Had weinig verwacht van deze dame solo, maar oh, wat een heerlijke nummers. Helaas is de cd een beetje wisselvallig. Ookal zo'n reisfavoriet: 'I don't know what you smoke or what countries you've been to, If you speak any other languages other than your own but I'd like to meet you'

4. Bon Iver - For Emma, Forever Ago
Langzaam en ongemerkt een vaste luisterplek verworven in mijn weinige muziekuurtjes. Geen uitschieters maar alles even goed.

5. The Dodos - Visiter
Live gezien op festival De Beschaving. Indrukwekkend drumwerk mooi gemengd met zang. Verslavend. CD is misschien tikje te lang. Paar nummers weglaten was goed idee geweest. Haal niet altijd het einde. Ook omdat ik begin weer weer horen.

6. The Gutter Twins - Saturnalia
Liefde op het eerste gehoor. Collega stopte cd in mijn laptop. Hoorde door koptelefoon de eerste klanken. Direct om. De stem van Mark Lanegan doet het steeds weer.... Op laatste moment afzeggen op Motel Mozaique was mijn concertteleurstelling van het jaar.

7. The Kooks - Konk
'Fout' pleziertje. Heb nog net niet met mijn onderbroek gezwaaid op Werchter, maar kan verrassend goed meezingen met deze heren. Helaas live beetje teleurstellend. Daarom pas op 7e plek.

8. Eddie Vedder - Into the Wild
Van de film was ik dagenlang onder de indruk. Net als van de muziek van Eddie. Solo weet de man subtiel en toch krachtig te zijn.

9. Angus & Julia Stone - A Book Like This
Op cd is Angus mijn favoriet. Live is het Julia. Donker theater bij Festival De Beschaving was de perfecte plek voor deze beetje vreemde broer en zus. Vreemd maar wel erg lekker!

10. Counting Crows - SNSM
Losse nummers vooral van de Saturday Night behoren dat mijn absolute favorieten van het jaar. Maar de cd is zo uit balans, dat ik 'm amper beluister. Gelukkig heb ik de bootlegs nog.


Conclusie: Heb dit jaar te weinig muziek geluisterd. Heb vele cd's uit andere lijstjes nog nooit gehoord of te weinig. Wie weet waren Laura Marling (mooi!), The Killers en TV on the radio ook bij mijn beste tien gekomen. Of hadden Elbow en Fleet Foxes nog meer 'groeitijd' nodig en was de nieuwe van The Raconteurs bij vaker luisteren uit de schaduw van de oude gekomen, die ik dit jaar pas leerde kennen (en grijsdraaide).

Vol goede muziekbedoelingen -meer en bewuster luisteren- ga ik het nieuwe jaar in...

1 opmerking:

Richard zei

Mag ik een tip geven voor 2009? (zet hem ook net op dccn)

--
Kwam deze nog tegen:

You must be thinking "what is he on ?"
But things are looking up
I've started to believe in living
My life as a duck

Van:

Charlie Winston - My life as a duck
(cd: Hobo)
--