02-11-2008

Historisch Hanoi

Oh, als ze toch buienradar.vn in de lucht zouden brengen. Dan zouden de reizigers hier in Vietnam de hele dag achter de computer zitten, in de hoop dat de bui eindelijk eens weg zou drijven. Het gesprek van de dag hier hoog (helaas niet droog) in de bergen is de regen in Hanoi. Blijkbaar de heftigste regenval in korte tijd van de laatste twintig jaar. Dat ik dat toch mee mocht maken :-)

Na de taxirit terug naar hostel (zie kantlijn) uiteindelijk naar station gelopen, want geen taxi te vinden. En al die motorrijders, die de hele week al aan mijn hoofd zeurden? Die waren verdwenen. Het was angstig stil (op de regen en het onweer na) in de meest rumoerige stad waar ik ooit ben geweest.

De poging mijn voeten droog te houden mislukte jammerlijk vlakbij het station. Daarvoor was het laagje water op de stoep nog te overzien, maar ja, ooit moet je naar de overkant... Uiteindelijk tot mijn knieen in het water gestaan. Waterdichte schoenen blijken dan verre van handig. Komt gewoonlijk het water er niet in, nu ging het water er niet uit.

De treinen zelf stonden hoog en droog. Was dolgelukkig met nog vier (!) Engelssprekenden op de trein...mocht het ergens mis gaan. Maar al duurde de rit 1,5 uur langer dan gedacht, het verliep zonder grote problemen. Denk ik. Al schoot ik wakker bij ieder vreemd geluid.

Daarna uitgestapt op station waar niemand uitstapt (lekker slim) en een mooi bedrag betaald aan motorrijder, die ware kunstenaar bleek bij de modderige delen van de weg naar Bac Ha. De zon scheen zowaar :-) Mensen die vandaag op dagtripje omhoog kwamen, zaten een uur vast in diezelfde modder.

De weg naar beneden (na meest fantatische markt ooit met Flower Hmong-vrouwen in de prachtigste klederdracht die schattige hondjes verkochten...voor het eten) verliep voorspoediger dan gevreesd. Toen de volgende berg weer op. Nu ben ik in Sapa, en het regent, regent, regent. Dus in sjieke hotel gedoken van de groep waar ik aan werd gekoppeld, en binnen is het erg cozy! Maar de beelden op tv van alle overstromingen (ook in Ninh Binh waar ik paar dagen geleden zo genoot) gaven ons allen wel de rillingen.

P.S. Nee, foto's heb ik niet. Was te stressie om in de stromende regen mijn dure camera tevoorschijn te toveren.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

420 mm in 2 dagen, is onze halfjaarhoeveelheid, dus je hebt weer iets unieks meegemaakt, maar had beter hitterecord en droogterecord kunnen zijn.

Anoniem zei

Hee duckie,

Vanochtend op het journaal: Vietnam/Hanoi meeste regenval in 20 jaar.. met beelden waar ik erg van schrok... echt heftig waar je in hebt gezeten dus! Ben blij dat 't nog goed gaat, pas goed op jezelf!!! Blijven zwemmen!

MiekS

Anoniem zei

jee wat een pech! denk je lekker door de zon te banjeren krijg je dit! maar jou kennende blijf je optimistisch. veel plezier verder! martijn

SnoopS zei

Aah, dacht al, even niets van Duckie gehoord! :) Gelukkig nog wel een postje twee dagen terug. Pas goed op jezelf inderdaad :) Hoop dat 't weer weer iets beter is geworden :)

Liefs uit mistig Utrecht (ik kan de Dom niet eens zien!)

Unknown zei

He, meisje op reis! Wat een mooie avonturen beleef je daar. Hier is alles goed hoor, het fort wordt bewaakt. Ik maak me op voor een nachtje Obama spotten. Zal hij het winnen, of wordt het toch die ander? Wie weet krijg je er wat van mee daar in het Verre Oosten. Geniet ervan hoor! Tot ziens, Joyce