17-11-2008

Ponchopower!

Vietnam moet het land zijn met de hoogste omzet in poncho's. Als de eerste regendruppels vallen, toveren de Vietnamezen altijd hun poncho tevoorschijn. Je ziet ze in alle soorten en maten: De simpele eenpersoons met open zijkanten. Maar ook met mouwen, met doorzichtig plastic aan de voorkant (voor de koplamp van de motor) en voor meerdere persoon (met twee gaten voor het hoofd en twee capuchons). Meestal kruipen ze trouwens gezellig met z'n drieen onder een poncho.

De poncho's komen in alle kleuren van de regenboog. De trend voor de vrouw lijkt de witte poncho met gekleurde bolletjes te zijn. Die moest ik na het jammerlijk overlijden van mijn eerste poncho dan ook hebben. 'Same same as Vietnamese' maakte de marktverkoopste het standaard Vietnamese grapje.

Ik ben nu een echte local met mijn bolletjesponcho. Hij maakt mij blij, samen met mijn ingenieuuze Chinese paraplu waarvan de droge binnenkant naar buiten vouwt. Hopelijk houdt mijn bolletjesponcho het langer uit dan de eerste (en de tweede gratis versie, die vandaag na een halve wandeling al vol gaten zat). Maar anders krik ik de poncho-omzet verder op, om mij op straat weer onopvallend tussen de vele poncho's te mengen (en de benen een beetje droog te houden).

2 opmerkingen:

SnoopS zei

Ponchopower de gekste. Maar waar is je regenjas dan?

4duckie2see zei

Regenjas zorgt niet voor een droge broek :-) Maar gister beide geprobeerd. Was geen succes. Weet niet of mijn regenjas het opgegeven had, maar was goed nat geworden. De regenhoes van mijn kleine rugzak heeft er na vijf jaar iig geen zin meer in :-( Alles in plastic inpakken dus!